ثبت ملي دانش سنتي دريانوردي خليج فارس

به گزارش ميراث آريا (chtn) پيش از ظهر امروز در مراسم اختتاميه ششمين همايش خليج فارس و ثبت ملي پرونده دانش سنتي خليج فارس دو کتاب \"المسالک و الممالک \" و نيز\" اطلس خليج فارس \" در اسناد کارتوگرافان بزرگ جهان رونمايي شد.

در کتاب اطلس خليج فارس بر اسناد کارتو گرافان جهان اطلاعات ارزشمندي مربوط به خليج فارس از قول افرادي چون بطلميوس آورده شده است. همچنين نقشه هاي موجود در اين کتاب که هم اکنون در موزه هاي بزرگ جهان نگهداري مي شود از جمله موارد بزرگي است که مي توان به آنها اشاره کرد چرا که در اين نقشه ها به عنوان بزرگترين مرکز تجاري جهان در سده هاي قبل و پس از ميلاد اشاره شده است.

کتاب\" المسالک و الممالک \" مانند ديگر کتاب هاي جغرافيايي اسلامي بوده که خليج فارس در آن به عنوان بحر فارسي ناميده شده است.

اين کتاب مهم جغرافيايي اثر ابو اسحاق ابراهيم فارسي استخري که وي اين کتاب را از روي صور العواليم تاليف کرده است. اين کتاب که بيانگر اهميت و قدمت دريانوردي در خليج فارس است داراي 20 نقشه رنگي است که در يکي از اين نقشه ها به بحر فارس اشاره صريح کرده است.

کتاب \"المسالک و الممالک \"در قرن هشتم به فارسي ترجمه شده است. اين کتاب که هم اکنون در موزه ملي ايران نگهداري مي شود در سال 87 به عنوان ميراث ارزشمند تاريخي در حافظه جهاني يونسکو ثبت شد.

در اين مراسم از نويسندگان مقالات برگزيده در ششمين همايش خليج هميشه فارس نيز تقدير شد.

همچنين يدالله پرمون ، مديرکل حفظ و احياي ميراث معنوي و طبيعي و مسئول ثبت ملي دانش سنتي دريانوردي خليج فارس، حسين علي وکيل آبادي مديرکل ثبت آثار ميراث فرهنگي و محمد ميرشکرايي يکي از پيشکسوتان عرصه مردم شناسي و ميراث معنوي از رئيس جمهور لوح يادبود دريافت کردند.

همچنين خاطرنشان مي شود هنرمندان آثار هنري مربوط به حوزه خليج فارس از جمله پروانه معصومي، مجيد مظفري، جمشيد جهانزاده و جعفر دهقان هداياي خود را از دست رئيس جمهور گرفتند.

گفتني است در اين مراسم ذکر خيري از دو تن از پيشکسوتان عرصه دريانوردي سنتي خليج فارس به ميان آمد.

انتهای پیام/

کد خبر 1389021016